donderdag 26 september 2019

Spatrand keuken

Een mooie keuken eindigt niet bij een mooi keukenblok en een bijpassend aanrechtblad. Je keuken bestaat immers ook nog uit wanden. Hoe geef je die een mooie uitstraling?


En hoe zorg je dat je aanrechtblad eruit springt? Dat kan met een achterwand of spatrand. Een achterwand of spatrand voor je keuken kan heel mooi zijn, maar hoe zorg je voor een geschikte achterwand?

Lees de tips op KeukenErvaringen. De spatwand beschermt de muur achter het werkblad tegen opspattend vuil.


Welke materialen je kan gebruiken en hoe de spatwand een invloed kan hebben op de uitstraling van je keuken kom je hier te weten. Nu blijf ik echter maar twijfelen of ik een hoge spatwand (inzelfde kleur werkblad) , lage spatwand of geen spatwand moet nemen (tegenwoordig heb je ook spatwerende verf voor in de keuken namelijk, wat wellicht ook een uitkomst kan bieden). Geschilderde of betegelde spatwand.


Dit zijn de goedkoopste oplossingen om je muren te beschermen tegen spatten in de keuken. Een geschilderde muur is gemakkelijk te onderhouden als je kiest voor gemakkelijk afwasbare verf. Hoogglansverf leent zich hier het beste toe omdat het niet poreus is.


Een aandachtspunt is de spatrand op uw aanrechtblad. Als u kiest voor een achterwand in krijt en kalkverf, dan is een spatlijst een must. De directe aansluiting van verf met kitrand op uw werkblad is niet aan te raden. De hoogte van een spatrand zou ik laten afhangen van het ontwerp en de ruimte, maar een maat van -10.


Wij willen een keuken gaan kopen zonder bovenkasten. Enkele vragen over de achterwand boven het keukenblad: 1. Is een achterwand nodig achter de kookplaat? En adviseren jullie de plaat te doen tot aan de afzuigkap?


Boven de rest van het werkblad: wel of geen spatrand doen? Of je nou een keukenprinses bent of niet – die dieprode pastasaus lijkt soms gewoon een eigen leven te leiden. Een spetter hier en daar is dan ook al snel gebeurd. Daarom is een achterwand of spatrand in de keuken die niet alleen mooi, maar ook onderhoudsvriendelijk is, een must.


Keukenwerkbladen – alles over keukenwerkbladen en achterwanden voor je keuken van HORNBACH, de keuze en de beschikbare maten van een nieuw keukenwerkblad en soorten materialen als steen en hout en achterwandsystemen vind je hier. Bokmerk Basic Colours Line, een unieke aluminium spatwand voor uw keuken. Het spatscherm is eenvoudig te bevestigen achter uw keuken kookplaat. Onderhoudsarm en hittebestendig.


Op zoek naar een mooie keuken achterwand?

Keukenwand en spatscherm keuken : u vindt het bij GAMMA. Bekijk nu het aanbod keukenachterwanden online. Kies je voor een kunststof spatscherm in de keuken , dan is de naadloze verlijming een groot pluspunt.


Zelfs het werkblad en de spatwand kunnen naadloos verlijmd worden. Je krijgt hierdoor niet te maken met voegen die alsnog vies worden tijdens intensief gebruik van de keuken. Met een spatscherm van kunststof zijn de. Een spatwand krijgt het minder hard te verduren dan een werkblad in de keuken , maar het moet toch ook tegen een stootje kunnen.


Functionaliteit is daarbij niet alles, want het oog wilt ook wat. Bij PimpYourKitchen maken wij prachtige fotografische achterwanden voor in de keuken. Deze keukenachterwanden kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt. Zo kan de spatwand goed tegen hitte, water en is gemakkelijk schoon te maken.


Als je meer wil weten over de verschillende beschikbare materialen,. Ook je muren zijn stijlvol met onze wandpanelen. Ze zijn makkelijk schoon te maken en beschermen je muren tijdens het koken tegen spetters en rondvliegend eten. Er zijn wandpanelen in verschillende motieven en kleuren die je helpen om je keuken een tikje persoonlijker te maken. Ik heb net een nieuwe keuken geplaatst en heb ook zitten zoeken naar een mooie strakke oplossing.


Ik heb gekeken naar tegels, latex, glas- en rvsplaten. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een glazen spatwand ? In dit blog vertellen we alles over de verschillende materialen en over de designmogelijkheden. In hoofdzaak zijn drie kunststof plaatsoorten zeer geschikt voor een spatwand in de keuken : HPL, Plexiglas en Dibond.


Hieronder geven we tekst en uitleg bij de voordelen en kwaliteiten van elke materiaalsoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts