donderdag 10 oktober 2019

Natuursteen behandelen met olijfolie

Een gezoete blauwsteen is minder gevoelig voor vlekken dan een gepolijste natuursteen. U kunt kiezen uit behandeling met olijfolie , tafelolie of verdunde lijnolie om de steen te beschermen tegen zuren en vlekken. De steen wordt er mogelijk wel ietsje donkerder door.


Groene zeep helpt prima tegen kleine krasjes. Grote oppervlakken van natuursteen (oa. graniet, aanrechtbla enz.) maak je schoon en glanzend met een mengsel van lijnolie en terpentine (verhouding 1:1).

Neem hiermee de vloer af en laat het drogen. Kleine stukjes natuursteen (bv. dorpels), maak je eerst schoon met een sopje (gebruik weinig zeep). Onderhoud natuursteen vloer.


Voor een optimale bescherming van plavuizen en estrikken is het aan te bevelen deze eerst te behandelen met Verrijkte Gekookte Lijnolie en vervolgens met Lijnoliezeep te onderhouden. De plavuizen of estrikken worden op die manier keurig bescherm krijgen een mooie volle kleur en. Hardsteen is van zichzelf wat vettig. Het best kan het werkblad vettig gehouden worden door regelmatig in te oliën met bijvoorbeeld lijnzaadolie, zonnebloemolie of olijfolie.


Na montage direct te behandelen. De eerste weken keer per week , daarna halfjaarlijks herhalen. Vermijd langdurig contact met voedingszuren. De vloer is op dit moment gewoon vet van de lijnolie.


Waarschijnlijk kunt u op dit moment het beste even niet teveel doen. Enkel dweilen met schoon water. Veel mensen willen hun Belgisch hardsteen te veel en te vaak behandelen. Als u de vloer de kans geeft om de olie op te nemen. Meer resultaten van radar.


Dit betekent dat ze gevoelig is voor bevlekking. Vandaar, reinig onmiddellijk na het morsen, houd het oppervlak stofvrij, sta niet toe dat vervuiling zich ophoopt (make-up, water, etc.), spoel de wastafel na gebruik. Preventieve behandeling tegen olie en vet.


Niet alleen water, maar zeker ook olie en vet zijn te mijden. Om dergelijke verontreiniging én beschadigingen te voorkomen, behandelen we onze vloer preventief met een sterk impregnerend product. Het betreft hier een product dat onze vloer zoveel mogelijk. Voor de behandeling van vetvlekken bestaan specifieke schoonmaakmiddelen.

Bij occasionele vlekken kunt u ontvlekkers in poedervorm (spuitbus) gebruiken.


Natuursteen Reiniger verwijdert vuil en vet, olie , schadelijke stoffen en. Ik heb in de achtertuin natuursteen tegels van 1mx1m liggen. Tip: zet een hardstenen tafel nooit onder bomen of struiken. De bladeren, het stuifmeel en overige neerslag uit bomen zijn vrij lastig van natuurstenen tafelbladen te verwijderen.


Granieten tafelblad: als uw tuintafel schoon is, is het verstandig om het granieten tafelblad met een wax of olie te behandelen. Je kan niet-gepolijste ruwe natuursteen reinigen door hem af te borstelen met een staalborstel of staalwol. Gebruik op een natuurstenen vloer nooit een detergent, dus ook geen afwasmiddel!


Maak de vloer alleen schoon met zachte zeep of een product op basis van lijnolie. Terrassen mag je afspuiten met een. Om welke behandeling gaat het? Hoogglanzend natuursteen matteren. HG beschermfilm zonder glans (product 34).


Uitgebeten vlekken en kringen verwijderen. HG natuursteen toplaag hersteller (product 43). Vlekken van koffie, thee, wijn, inkt. Weinig poreus materiaal. Elk type natuursteen en specifieke toepassing vraagt een andere vorm van onderhoud.


Jan Reek natuursteen werkt voor onderhoudsproducten samen met Moeller Stone. Daarna dient het oppervlak direct behandeld te worden met impregneermiddel of een spijsolie (bijvoorbeeld slaolie). Na het opbrengen dient de olie.


Er zijn vetplekken terecht gekomen op onze natuursteen. Nu de hamvraag: Is er een product, of is er iemand die weet hoe je dergelijke vlekken kunt verwijderen, zonder blijvende sporen? De keuze voor een geoliede vloer zal meestal worden bepaald door persoonlijke voorkeuren. Denk daarbij aan de uitstraling en onderhoudswijze.


Een behandeling met alleen olie geeft de vloer een uitstekende bescherming en afhankelijk van het systeem een mat of zijdeglanzen natuurlijk aspect. Met het verstrijken van de jaren verfraait zijn patina. We hebben echter ook beton bielzen, kan ik deze ook met lijnzaad olie behandelen , ze zijn langzaam aan het verkleuren, en op een bepaald punt heb ik ze schuin door moeten flexen, waar je heel goed een andere kleur ziet, en hoop dat het door middel van lijnzaadolie even mooi bijkleurt als de rest.


Hier vind u handige tips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts