woensdag 31 januari 2018

Steenmarter uitwerpselen

Omdat steenmarters tegelijkertijd verschillende schuilplaatsen bewonen, zal de steenmarter niet consequent alleen bij jou verblijven, maar blijft vaak slechts een nacht en. Ook aan de hand van uitwerpselen kunt u een steenmarter opsporen. Steenmarter sporen: een steenmarter laat sporen achter. Wanneer er een steenmarter in uw huis zit, is de kans op stankoverlast groot. Een marter zal zijn uitwerpselen in zijn verblijfplaats in een soort latrine deponeren.


Hij gebruikt dus altijd dezelfde plaats.

Doordat de uitwerpselen zich. Bovendien heeft het diertje een specifieke en kenmerkende wijze van uitwerpselen waardoor dit redelijk eenvoudig te herkennen is.


Ze kunnen goed klimmen en sprongen tot meter hoog maken. Ook zijn steenmarters erg flexibel en kunnen ze kleine gaten (tot centimer in doorsnee) kruipen. Hierin onderscheiden steen- marters zich van ratten en muizen, die veel minder en een meer trippelend geluid maken. Uitwerpselen steenmarter.


Soms zijn ze gevlochten of gedraaid. De kleur hangt af van het gegeten voedsel en kan zwart, bruin-oranjebruin of grijs-wit zijn.

Vaak zijn pitten en zaadjes van vruchten of bessen in de uitwerpselen te zien. Het gros van de waarnemingen heeft betrekking op verkeersslachtoffers of toevallige zichtwaarnemingen, vaak in het licht van de autolampen. Cat and stone marten in the garden!


Kat en steenmarter in onze tuin! Klachten betreffen dan vooral nachtlawaai, geurhinder ( uitwerpselen , prooiresten ), beschadiging (dakisolatie, elektrische kabels). Zo moest vorig jaar in Nederland een schooltje worden gesloten vanwege. Het spoor van deze laatste is ook wat smaller.


Dit kan gebeuren omdat ze een bepaalde plek in huis (zolder, spouw, op plafonddelen) gebruiken als toilet. Is dit een plek waar u niet bij. Vandaag ook wat gegoocheld op uitwerpselen met bessen etc.


Maar ben een absolute leek op dit gebie dus durfde er geen uitspraak over te doen. Maar vind het nu, door de eigen ervaringen van DoubleA,. Nachts is het ook stiller dan overdag, waardoor de herrie die steenmarters kunnen maken nog meer opvalt. Hierdoor houden ze weliswaar hun omgeving net, maar de opstapeling.


Jongen van 2-maanden spelen graag en maken net als kinderen herrie. De lange worstach- tige uitwerpselen , die steenmarters steeds op dezelfde plaats. De uitwerpselen van steenmarters kunt u eenvoudig herkennen aan botresten, veren, haren en pitten van vruchten die in de uitwerpselen voorkomen. Daarnaast zijn de uitwerpselen ongeveer tot centimeter lang en centimeter breed.


Overigens kunt u de uitwerpselen van een steenmarter niet alleen herkennen door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts