vrijdag 6 april 2018

Sudoku moeilijk met oplossing

De opgaven worden geopend in een nieuw venster. Na uitprinten sluit je het venster om terug te keren naar deze pagina. Veel plezier met puzzelen. Welkom op mijn sudoku -site! Ik maak graag een mooie sudoku puzzel voor u. Als u een sudoku kiest, wordt deze meteen speciaal voor u gemaakt.


De sudoku die u krijgt, wordt uit. Deze website maakt gebruik van cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daarom moet je de oplossingen op het spoor komen door naar opvallende kenmerken te kijken.


Welke dat zijn, is moeilijk onder woorden te brengen. Na verloop van tijd krijg je daar vanzelf gevoel voor. Het oplossen van een moeilijke puzzel duurt alsnog tien keer zo lang als het oplossen van een makkelijke puzzel, maar de oplossing klopt wel. Hoe het algoritme precies werk is erg.


Sudoku moeilijk, met oplossing.

Ben je bezig met een puzzel en kom je er niet meer uit dan kun je dit programma raadplegen. Je ziet hieronder een rooster met lege vakjes. De logica hierachter is simpel: als er een vakje is waar maar één getal kan worden ingevul dan is dat getal de oplossing van dat vakje.


Het idee is simpel maar toch zijn ze vaak moeilijk te vinden mede omdat ze heel vaak voorkomen. Nog afgezien van de elegantie van deze manier van oplossen (wiskundig volledig verantwoor maar ik vind het niet fraai) moeten er volgens mij manieren zijn om op een andere manier tot een oplossing te komen. Zou jij ook weleens willen proberen een sudoku op te lossen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Een sudoku lijkt ingewikkeld door al die cijfers die erbij komen kijken, maar er komen in feite helemaal geen. Bij deze sudoku zal je echter altijd twee of meer plaatsen hebben.


Bij het willekeurig genereren van opgaven met gegevens, lijkt het aantal moeilijke puzzels zelfs een beetje lager dan dat bij gegevens. Kijk onder de puzzel voor meer uitleg. Als de sudoku niet wil lukken, kun je opnieuw beginnen door op de Opnieuw knop te klikken, of kun je de oplossing bekijken met de Oplossing knop. Speel gratis sudoku online. Een onbeperkt aantal puzzels om uit te kiezen.


Print, deel, krijg statistieken en ontmoet andere spelers. Bij het maken van een sudoku met een computer moet het computerprogramma eerst een oplossing genereren door middel van willekeurige. Brute kracht oplossingen. Druk de analyse menu knop in.


De nieuwe cijfers hebben de kleur oranje.

Klik op oplossen rechts onder. Een goede puzzel heeft unieke oplossing ). Als meer oplossingen worden. Achtergrond informatie van de sudoku is ook te vinden op sudokuoplosser. Denksport heeft voor iedereen een sudoku met de juiste moeilijkheidsgraad.


Voor de beginnende sudoku -speler zijn er puzzels van ster beschikbaar en je kunt je sudoku -kennis. De puzzels zijn gemaakt door de auteur van de populaire Calcudoku puzzelboeken. Je kunt zelfs de oplossingen van de moeilijke puzzels in dit boek op de site invoeren, en punten scoren voor elke juiste. Moeilijkheisgraad vaststellen.


Hoeveel cijfers moet men minimaal geven? Elke puzzel heeft een unieke oplossing en kan echt geheel met logica worden opgelost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts