donderdag 15 februari 2018

Steenschot zagen

Heb een vraag hoe ik het beste steenschotten kan zagen. Wil deze in onze tuin leggen , alleen moet ik ze wel zagen om passend te maken. Zagen van steenschotten ? De twee kopse kanten van het steenschot zijn over de gehele breedte verstevigd met een metalen U profiel. U kan de steenschotten zagen , maar dan dient u rekening te houden met de stalen U profielen en de metalen draadstangen die in de planken zijn verwerkt.


Steenschotten zagen kan dus wel, maar dan dient u voor.

De laatste gebruik je namelijk om door de draadeinden, die het hout in de steenschotten bij elkaar houden, heen te komen. Als je met de zaag aan de gang gaat, probeer dan niet in één keer door het schot heen te gaan: dat is vaak te zwaar voor de zaag. Met twee of drie keer zagen lukt het ook prima.


Even een educatief momentje? Na het zagen is het verschil met de douglas steenschotten duidelijk: het metalen profiel is veel dieper ingefrees en waar de planken van de douglassteenschotten een zwaluwstaartverbinding hadden heeft de azobé “maar” tand en groef. U kunt de steenschotten zelf op maat maken, met een cirkelzaag met goede zaagbladen. Let bij het zagen wel op de houtdraadbout in het midden van het schot.


Maar ook als tuinmeubel zijn steenschotten populair, hierdoor zijn ze erg veelzijdig.

De steenschot specialist van Nederland. Diverse soorten steenschotten van hoge kwaliteit. Leontine Van Leeuwen – vertegenwoordiger van houten steenschotten , houten panelen en steigerhout. Misschien heb je zelf wel iets moois gedaan met een van deze stoere materialen.


Steigerbuizen, bouwlampen, gasbetonblokken, we zagen het allemaal al eens ergens in een tof interieur voorbijkomen. Ik ga een paar bloembakken maken van steenschotten. Er is weinig over deze soort terug te vinden. Kent iemand dit hout of zijn eigenschappen? Vind steenschotten in Doe-het-zelf en Verbouw op Marktplaats.


BTW) Douglas steenschotten. Op verzoek kunnen wij de onderstaande maten inkopen: 110x145x( Azobé). Mochten deze maten, of veelvouden daarvan, niet juist zijn voor uw buitentafel, zagen wij het blad op de gewenste. Onze Azobé steenschotten hebben een standaardmaat van 100x140x4cm ( BxLxD). Type klus: Vloer schuren en oliën of lakken.


Eerste werkdag: Zo snel mogelijk. Badkamer en douche tips Muur stuken Tuintips Verven, schilderen en verf tips Verwarming Vloer leggen Woonkamer inrichting. Materiaal verzorgd door: De opdrachtgever.


De kopse kanten worden over de gehele breedte beschermd en verstevigd door verzinkte metalen C-profielen.

Ik heb dus maar even met de klantenservice van Gadero gebeld maar zij vertelden me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts