maandag 5 februari 2018

Verticale kruidentuin zelf maken

Ik wilde zelf graag op deze manier een kruidentuin maken , maar je kan natuurlijk alle soorten planten gebruiken die je wilt. Ontdek en bewaar ideeën over Kruidentuin pallet op Pinterest. Hoge doe-het- zelf moestuin maken van pallets.


Naast deze oppervlakte hebben we echter ook een flinke muur van meter breed en meter hoog, daar moeten zeker ook groene vierkante meters van te maken zijn dacht ik zo. Op zoek dus naar inspirerende voorbeelden, maar ook tips hoe je een verticale tuin (of “green wall”) nu eigenlijk opbouwt en. Niet iedereen heeft een grote tuin waar veel planten, struiken en bomen in kunnen staan.

Je kunt ze vrij gemakkelijk zelf maken in elke vorm die je je maar wensen kunt – de plantjes doen het in alle bakjes even goed!


Deze verticale tuin bestaat uit een aantal mooi geschilderde blikken waarin kruiden zijn geplant. Simpel, stijlvol en ook nog eens goed voor het milieu! Oogsten op een vierkante meter. Het kan met je eigen verticale kruidentuin. De ladder met kruiden heeft niet veel ruimte nodig, maar levert wel veel op.


Verticaal tuinieren is een trend. Met deze vorm van tuinieren gebruik je gevels en muren om planten op te laten groeien. Systemen om verticaal te kunnen tuinieren kun je zelf maken , maar ze zijn ook kant-en-klaar te koop.

Een verticale kruidentuin leek ons wel wat. Maar tot nu toe stond deze nog leeg op ons terras.


Vandaag heb ik daar verandering in gebracht. We hebben al wat grotere kruiden gekocht en deze erin gezet. Naarmate de planten groter worden zal het.


Vind de leukste verticale tuinen op detweakfabriek. Alles wat wij plaatsen, is zelf te maken. Geen tutorials te vinden online? Het hele jaar door genieten van kruiden.


Dan plaatsen wij ze zelf ! Hoe maak je een hippe verticale tuin met een pallet? Je ziet het in de instructievideo van Bakker. Ik zal je alvast een klein geheim verklappen: een verticale tuin zelf maken kun jij ook! Tover jij je schutting om tot een waar plantenparadijs?


Of versier je je tuin liever met schilderijen die helemaal gemaakt zijn van. Zelf een verticale tuin maken. Maar wil je een echte groene muur? Bekleed dan de schutting of muur eerst met plastic folie om te voorkomen dat deze beschadigt.

Maak vervolgens wat horizontale planken.


Bevestig hierop plantzakken of. Plantenzakken, plantenbakken en. Met dit honingraatsysteem van Woodvision kan je zelf je eigen verticale groene wand maken met verschillende modules. Je hoeft hem alleen maar rechtop te zetten en er eventueel een leuke klimop bij langs laten groeien.


Maar je kunt nog veel creatiever zijn met pallets. Zo kun je er ook plantjes in laten groeien. Met een pallet maak je gemakkelijk zelf een verticale tuin. Je bepaalt zelf hoe je verticale tuin eruit ziet.


De frames zijn 120x200cm of 60x200cm. Of je laat een muurtuin helemaal op maat maken. Je hebt de keuze tussen zwart en. Hang je hem dicht bij de keuken, dan heb je een verse kruidentuin bij de hand. Of hang hem gewoon in je keuken.


Het is helemaal bijzonder om zelf je kruiden, groentes en sierplanten te kweken. Het begint bij de zaadjes in een kleine kas. Als de plantjes groot genoeg zijn mogen ze in een mooie grote plantenbak. Zo maak je van je balkon een mini biologische moestuin of bloemenkwekerij. Van een vierkante meter tuintje tot een verticale kruidentuin of een compostbak: het is met eenvoudige middelen makkelijk zelf te maken.


Het principe is telkens hetzelfde: zet of leg de pallet waar je hem wilt hebben en maak de gaten dicht zodat de grond er niet uitloopt. Het leuke van een pallet is dat je. Dit GroVert-ontwerp is online verkrijgbaar, maar zoiets is ook zelf goed te maken met een houten pallet.


Denk eens in de hoogte in plaats van alle potjes kruiden naast elkaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts