vrijdag 17 mei 2019

Kruidenbak maken van pallet

Meer ideeën over Palet tuin, Pallets tuin en Pallet tuin projecten. Heb je niet zo veel ruimte op het balkon, maar wil je wel bloemen en planten? Kruidentuintje van een pallet maken ? Dan hebben wij een mooi doe-het-zelf project voor je.


Volg de stappen en fleur je balkon op met je compleet zelf ingerichte palletplantenbak.

Hoe maak je een hippe verticale tuin met een pallet ? Je ziet het in de instructievideo van Bakker. Ik wilde zelf graag op deze manier een kruidentuin maken , maar je kan natuurlijk alle soorten planten gebruiken die je wilt.


In het najaar kan je balkon of terras wel een oppepper gebruiken! Froukje en Miranda gaan daarom in de Maakplaats aan de slag met een verticaal herfsttuintje! Zet de pallet niet in de volle zon want anders verleppen de plantjes heel snel.


Geef ze voldoende water en prik af en toe met een (saté)prikker in de aarde om het los te maken. Sommige kruiden zoals munt, salie, tijm en rozemarijn zijn ook heerlijk in de thee.

Je knipt wat takjes af en wast deze goed onder. Kay maakte vorige week zelf al een tuintafel, deze zal ik jullie volgende week laten zien (ook super easy peasy en helemaal gratis) en vandaag laat ik jullie zien hoe je van een pallet bakken kunt maken om kruiden in te laten groeien! Een tijdje geleden ging Kay met onze zwager steigerhout kopen.


Een kruidenbak hoeft niet op de grond te staan. Je kunt ook zelf een verticaal kruidenrek maken. Het is een ideaal model wanneer je niet veel plaats hebt én het oogt het heel aantrekkelijk.


Als je een oude houten pallet gebruikt, heb je niet veel werk. Zelf een kruidenbak maken , hoe begin je eraan, en waarom zou je dit zelf maken , alles komt toch uit de supermarkt. Vandaag de dag leunen wij mensen ongelooflijk veel op de producten uit de supermarkt.


Het maakt niet uit in welke tak we het zoeken, als we het niet kunnen vinden in de supermarkt lijken. Dit kun je doen met nieuw óf oud hout. In aflevering van Groene Handen gebruik ik oude pallets die ik daarna beits.


In dit 10-stappenplan beschrijf ik hoe ik te werk. Je eigen houten plantenbak maken is een project dat veel klussers oppakken in de zomerperiode. Het verschil tussen een moestuinbak en een kruidenbak is vaak dat een kruidenbak uit meerdere vakken bestaat.


Plantenbakken kun je ook maken van pallets. Bij deze nieuwe versie staan de 2de en 3de kruidenbak meer naar voren dan de bovenste kruidenbak.

Bij de andere versie (versie 1) bleven deze op dezelfde hoogte.


Enkele achterste palletten zijn nu. Ik wil binnenkort een verhoogde kruidenbak maken. Het idee is om van hout een bak te maken waar kruidenplanten in kunnen groeien.


Ook moet het er mooi uit komen te zien. Soorten kruiden: bieslook, peterselie, thijm, munt? Ben je in een creative bui? Dan is zelf een bloembak maken of plantenbak maken leuk om te doen. In de video zie je precies hoe ja dat doet!


Klik op deze link en scroll iets naar beneden. Onder het kopje Instructiefolders kan je de handleidingen downloaden. Die zijn duidelijk genoeg om te zien hoe de bakken in elkaar zitten.


Een mooi uitgangspunt voor het maken van je eigen bak. De volgende stap is de Makkelijke Moestuinmix. Creëer een schitterend herfstpalet in jouw tuin.


Terwijl het verval in de natuur duidelijk merkbaar is, zorgen de bladeren van de Japanse esdoorn voor een prachtig kleurenpallet in de natuur. Herfstkrans maken met klimopranken en afwerken met Physalis en Amaranthus – krans maken najaar of herfst. Zelf een nette en praktische kruidenbak maken is een ongelofelijk leuk en interessant project.


We zijn de afgelopen jaren met de dag vaker bezig met het zelf maken en verbouwen van groenten. Dus daar kunnen nog wat overheerlijke kruiden ook bij, het eten moet natuurlijk wel lekker gekruid worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts