dinsdag 18 december 2018

Afgeknot schilddak

Witgepleisterd huis met verdieping en afgeknot schilddak van karakter derde kwart 19e eeuw. In de gevels middenrisalieten, flauw getoogde vensters en liggende panelen in het fries onder de kroonlijst. Achter het huis een stal met hoog pannen zadeldak en bewerkte daklijst. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). De schuur is aangevraagd met een dak dat boven de muur eerst scijn omhoog loopt, bedekt met pannen en aan de bovenzijde plat is, volgens mij een afgeknot schilddak.


Het project betreft een vrijstaan rechthoekig kantoorgebouw met twee bouwlagen en gebruiksruimte onder een afgeknot schilddak. Aan de achterzijde van het pand is een eenlaagse en tweelaagse aanbouw met plat dak gerealiseerd. Het hoofdgebouw is circa m breed en meter diep, de tweelaagse aanbouw is 15. Beste,Wij willen vergunningsvrij een garage realiseren met een afgeknot zadeldak (plat).


De gemeente geeft aan dat een afgeknot zadeldak geen daknok bevat. In de Nota van toelichting bijlage II bij het Bor licht de wetgever als volgt toe waarom alleen standaard zadel- of schilddaken gewenst zijn. Afgeknot: Term die gebruikt wordt wanneer een dakpartij aan de bovenzijde is afgeplat, bijv. Afgewolfd: Term die gebruikt wordt wanneer een uiteinde van de nok van een zadeldak is afgeschuind.


Ambachtelijk: Volgens traditie en middels aangeleerd handwerk vervaardigd. Arbeiderswoning: Sinds de. Lijstgevels met horizontale geleding door puilijst en hoofdgestel, beide registers geritmeerd door.


Er wordt De term afknotten” wordt voor allerlei afplattingen gebruikt, zoals bv. De toren heeft als bekroning een afgeknot schilddak met een gietijzeren balustrade. De sprinkler- en traptoren.


Dakvorm met aanduiding aantal bouwlagen. Bestaande feitelijke toestand. Gedeeltelijke herziening. Verantwoordelijk ruimtelijk planner:. Deze door ons ontworpen nieuwgebouwde vrijstaande gepleisterde woning, met bijgebouw, heeft een mooie ligging met uitzicht op de Vecht.


Teneinde maximale ruimte te creëren op de verdieping heeft het woonhuis rondom een afgeknot schilddak gekregen. Ook het bijgebouw heeft een afgeknot schilddak. De achterzijde is een afgeleide van een klassiek herenhuis met afgeknot schilddak. Dienstwoning Croonhoven is van het type dwarshuis, met afgeknot schilddak en vier schoorstenen op de.


Pastorie bij de Doopsgezinde kerk in Sappemeer.

Het huis is opgetrokken vanuit een rechthoekig plattegrond onder een afgeknot schilddak met Hollandse pannen. Het is van oorsprong verdiepingloos en daarmee een huis van het Asser type.


De symmetrische voorgevel is vijf traveeën breed. In het midden een opgaande partij, met drie rechtgesloten vensters in een. De oorspronkelijke vorm was het viervoudige mansardedak, waarbij alle muren bekroond werden door een gebroken dak, zoals bij landhuizen. Deze vorm is te beschouwen als een variant op het schilddak. Bij dit viervoudige dak komt het voor dat de kap niet in een nok maar afgeknot in een klein plat dak eindigt.


Hierdoor ontstaan er op die verdieping drie extra slaapkamers en een badkamer. De kap betreft een afgeknot schilddak. De gehele Prefab kap wordt op de werkplaats gemaakt en in zijn geheel met onze. Schilddak Twee trapeziumvormige dakvlakken aan de lange zijde en twee driehoekige dagschilden aan de kopse kanten.


Zadeldak met wolfeinden of wolfdak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts