vrijdag 14 december 2018

Werkblad letters

Corine mailde ons dat ze het tijdens haar cursus dyslexie gehad hebben over de voorschotbenadering. Dit houdt in dat je juist de zwakkere leerlingen al letters aan gaat leren. Zo hebben ze een “ voorschot” als. Sommige bestanden hebben plaatjes andere hebben plaatjes. Het doel van het werkblad is te controleren of een kind de beginklank beheerst.


Download hier de woordenlijst om verwarring. Behendigheidsoefeningen (vanaf jaar). Bij het schrijven is het belangrijk dat de kinderen het potlood op de juiste manier vasthouden en kunnen leiden. Om deze vaardigheid te oefenen kunnen ze het doolhof doorkruisen op zoek naar de kaas. Tevens is er nog een schrijfoefening met spiralen en ellipsen.


Groep kan oefenen met begrijpend lezen. Ook voor oefeningen rondom de cito kun je op onze website goed terecht.

In groep leren de kinderen ontzettend veel rondom lezen en schrijven. Wij bieden dan ook werkbladen en leuke spelletjes aan waarbij letters en woorden worden geoefend.


Juf Janneke Zet een streep onder beginletter. Letters leren lezen – werkbladen ~ Juf Milou. Bestand Schrijf de handgeschreven teksten over. Bij elke letter een eigen bla printen maar! Werkboekje beginnende lezers.


Ontwerp je eigen schrijfbladen! Pakket over de letter a blad voorkant, letters aanbieden aan kleuters, kleuteridee Pakket over de letter b blad voorkant, letters aanbieden aan kleuters, kleuteridee Pakket over de letter c blad voorkant, letters aanbieden aan kleuters, kleuteridee Pakket over de letter d blad voorkant, letters aanbieden aan kleuters,. Name Letter Hunt Freebie Worksheet! Student color the letters in their name-cute way to get the recognizing letters ! Great for the first week of school to see who knows their letters or even how to spell their name.


Find this Pin and more on werkbladen taal by claria1. Ga zelf aan de slag met de gratig Bobo werkbladen woorden en letters. Oefen met de verschillende letters , korte woorden en klanken met rijm-oefeningen.

Geef die vlag een kleur. Hoe bied je letters aan, op een speelse wijze die recht doet aan een kleuter en zijn ontwikkeling?


Ik geef je manieren zónder potlood en werkblad ! Als het gaat om het benoemen van de 16. Ik overdrijf niet als ik zeg dat een werkblad miljoenen cellen bevat, die allemaal gegevens kunnen bevatten. Op deze site treft u een kennismaking met het alfabet en de mogelijkheid spelenderwijs kennis op te doen. Met werkbladen om te printen.


Hij schrijft de letter z op het digibord. Samen bedenken de leerlingen enkele woorden die met de letter z beginnen. Louis laat nu het werkblad zien dat bij de letter hoort. Omdat de leerlingen al vergelijkbare werkbladen bij andere letters hebben gemaakt volstaat een korte uitleg van Louis. De vier leerlingen mogen nu aan.


Klik op de letter om het bijbehorende werkblad te bekijken. Welk plaatje hoort bij de zin? Zet een cirkel om de letters die dat woord maken. Kleur de kleurplaat in d. Woorden zonder beginletter.


Lente – Welke laatste letter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts